الأربعاء، 17 فبراير 2010

كوردون بلو


كوردون بلو


كردون بلو علي طريقتي

(Cordon bleu)

.


.

المفروض الكوردون بلو بيكون محشي جبن شيدر و اي نوع لحم مدخن

.

انا بأه مابحبش اكل اللحم باللحم

زي الرسول صلي الله عليه وسلم

.

او سيدنا علي

.

مش فاكرة مين اللي قال لا آكل اللحم باللحم

.

انا دورت علي المقولة ديه في جوجل علشان اجيب اثبات بس موصلتش لحاجة

.

المهم انا مش بحب اكل اللحم باللحم

.

فعلشان كده عدلت في الكوردون بلو

.

"المقادير"

.

فراخ بانيه

(صدور دجاج مخليه)

بس و احنا بنشتريها نقول للراجل رققها علشان هنحشيها

.

نتبل الفراخ البانيه بماء البصل و الليمون و الملح و الفلفل

.

جبن رومي او شيدر مبشور

.

ملعقة قشطة علب

(او حسب الكمية بحيث تكون متجانسة مع الخليط)

اللي هي زي ديه

.


.

.

فلفل اخضر مقطع مكعبات صغيرة

.

دقيق ابيض

.

بيض مضروب وعليه ملح و فلفل

.

دقيق ذرة

(علشان هتاخد وقت و البقسماط بيتحرق بسرعة انما ده بيستحمل)

.

زيت للتحمير

.

.

بس خلاص

.

.

"الطريقة بأه"

.

نخلط الحشو في طبق

(اللي هو الجبن المبشور +الفلفل الاخضر المقطع + القشطة)

.

.

نجيب قطعة الفراخ

ونفردها

و تحشيها من الحشو اللي في الطبق

(ملعقة كبيرة مثلا)

.

بنحشي بالطول مش بالعرض

.

يعني بالتشبيه بكف اليد بنبدأ من الصوابع لاعلي

(مفهوم ولا ايه؟؟)

.

و نحطها مباشرة في دقيق

بحيث الدقيق يغطيها تماما

(سامعة واحدة بتقول كده مش هتفك؟؟)

(ماهو الدقيق لما يغطيها تماما مش ممكن تفك ابدا)

(عموما لو خايفة تفك اقفليها بخلة السنان بالطول علشان ماتكونش بارزة)

.

.

و بعدين في البيض

.

و بعدين دقيق الذرة

.

و نرصهم في طبق

.

و لما نخلص الكمية اللي عندنا نحطهم في التلاجة نصف ساعة مثلا علشان يمسك نفسه

.

و بعدين نحضر طاسة فيها زيت غزير و نحط الفراخ فيها و نقلب كل فترة

علشان تتحمر من كل الجوانب

.

و بعدين نشيلها علي ورق ماص

.

و تقدم ساخنة

.

.

ياااا سلاااام

.

انا متخيلاني باكلها دلؤتي و الجبن الرومي او الشيدر بتمط معاي

.

ييممممميييي

.

.

ممكن ناكل معاها مكرونة

.

او ممكن نعملها جنب محشي

.

يالا بالهنا و الشفا

0 التعليقات:

إرسال تعليق

هديه لجمالك your beauty's gift

 
Usagi Sailor Moon

Your beauty's gift | Desenvolvido por EMPORIUM DIGITAL