الجمعة، 13 أغسطس 2010

*شوربة فواكه البحر*


*شوربة فواكه البحر*



الكيمة اللي هقولكم عليها اكل منها 4 اشخاص بالغين و 3 اطفال

و اتبقي منها لتاني يوم كمية تكفي غذاء

طبعا كان في غيرها صينية الجمبري

و رز بفواكه البحر

بس بصراحة ديه اللي كلنا منها اكتر حاجة

1/4 كيلو سبيط(كاليماري)
(تقولي للسماك يتنظفه و يقطعه للشربه)
(او تقطعيه انت بس مكعبات كبيرة علشان ماتعمليش عملتي و بعدين تدوري عليه بمكرسكوب في الشربة بعد كده)


1/4 كيلو سمك فيليه
(لازم يكون سمك جامد علشان مايتهيريش في الشربة)
(انا جبت قشربياض)
(و قطعته مكعبات كبيرة)



(السبيط و الجمبري لان دول اكثر حاجة زفرة انا حطيتهم في ماية فيها شوية دقيق و ملح و ليمونتين كبار لمدة عشر دقائق مش اكتر)


1/4 كيلو كابوريا
(عملو 2 كبار و واحدة صغيرة)
(حطيتها في شوية ماية علشان لو في حاجة متعلقة بيها او فيها رمل و انا مش واخدة بالي)
(كان ريحتها بحر .. جمييلة فكرتني بالمصيف)


1/4 جمبري وسط مقشر
(انا كنت ناوية اجيب الصغير بس مالقيتش غير ده)
(بس حمدت ربنااني جبت ده لان الجمبري المقشر بيصغر خالص)

(ده برضه حطيته في طبق في ماية بس و سيبته شوي علشان لو في قشر من بواقي التنظيف او أي شوائب اخري تطفوا علي وش الماية و كده نقدر نشيلها بسهولة)


1/4 كيلو جندوفلي
(بلح البحر)

هو بيتباع بالشبكة هنا و الشبكة تقريبا كيلو فأنا عملت ربعها و الباقي تبلته كطبق جانبي
(مقبلات)

(الجزء اللي هنعمل بيه الشربة بس نحطه في طبق فيه ماية من الحنفية و نسيبه ساعتين علشان يفتح لوحده)



و نعمل الخلطة ديه و نركنها علي جنب

نصف حزمة كرفس+2جزر وسط مبشور+3 او 5 فصوص ثوم(اصل انا بحب الوتر)+ملح+فلفل+كمون+2 طماطم كبير+2 قرن فلفل اخضر(رومي)لو عايزه حامي انت حرة


الخلطة ديه نحطها في الكبة كله يتفرم مع بعضه
بس مش يبقي عصير لا هيكون مقطع ناعم و متجانس مع بعضه



نركن الخطة ديه بأه لحد ما اقولكم عليها

اتفقنا



نبدأ بأه في الطريقة

نجيب بصلة وسط و نبشرها و نحطها في حلة علي النار مع شوية زيت و عليها شوية ملح و فلفل و كمون

يادوب البصلة تبدأ تذبل نحط فواكه البحر الاجمد فالاقل و هكذا



يعني نحط السبيط المقطع و تقلب 3 دقائق

و نحط الكابوريا و الارجل بتاعتها و نقلب برضه 3 دقائق
(الكابوريا تكون مقسومة بالسكين نصفين بالطول و مقطعة الارجل)

و بعدين الأقل تسوية اللي هو الجندوفلي و برضه 3 دقائق و نقلب

و الجمبري المقشر برررضه 3 دقائق

و اخيراً السمك

و نقلب كويس في الاخر



و نسيبها 3 دقائق كده و نحط الخلطة بتاعتنا اللي عملناها في الاول و نشيل منها ملعقتين كبار علي جنب

و نقلب الخلطة كويس مع فواكة البحر علشان تتجانس و تتغلغل كويس

و بعدين نزود الماية و نسيبها تغلي دقيقتين علشان نتاكد من تجانس الحاجة مع بعض



(كل ده علي نار عالية عااادي جدا)



و نحط ملعقتين الخلطة اللي كنا شايلينهم علي جنب و نقلب كويس و ندوق علشان نشوف لو محتاجة ملح تاني ولا حاجة

و بمجرد ما تغلي تاني نطفي عليها و بالهنا و الشفا



انا محطيتش دقيق لان الدنيا حر و الدقيق كان هيمسكها شوي و تفضل سخنة فترة طويلة

فطنشت موضوع الدقيق ده تماما و مافرقش في الطعم خالص



و مارضيتش اعملها بالكريمة لاني كنت عايزة ادوقه كده في الاول



فاللي عايز يحط دقيق اهلا وسهلا مافيش مشكلة



0 التعليقات:

إرسال تعليق

هديه لجمالك your beauty's gift

 
Usagi Sailor Moon

Your beauty's gift | Desenvolvido por EMPORIUM DIGITAL