كاليماري مقلي(حبار مقلي)
السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
اول طريقة:
المقادير تكفي 4 اشخاص
(مش اكيلة اوي)
نصف كيلو كاليماري
(لو جه معاكي 600 جرام خير و بركة)
3 بيضات
دقيق
ملح و فلفل و كمون
بقسماط
(اللي بنعمل بيه البفتيك ده)
الطريقة يا ستي:
طبعا بتجيبي الكاليماري متنضف من عند السماك
و تنقعيه في شوية خل و ليمون
(علشان الزفارة)
و بعدين تكوني قايلة للسماك يكون مقطعهولك حلقات
(الحلقة في حدود 1 سم تقريباً)
تحضري طبق فيه البيض مخفوق
(و عليه شوية ملح و فلفل صغيرين)
و تخلطي بالدقيق ملح و فلفل و كمون
(تبَهري الدقيق يعني)
و طبعا البقسماط في طبق تاني لوحده
و تحضري جنبك طبق فاضي للي هيطلع عليه الحبار المعمول بالبيض و الدقيق و البقسماط
تاخدي من الحبار و تحطي في الدقيق الأول و بعدين في البيض و في الأخر البقسماط
و تكوني محضرة طااسة علي النار في زيت ساخن
و تحطي فيها الحبار اللي بالبقسماط
هياخد معاك في حدود 3 دقائق
و تخرجيه علي ورق ماص للزيت
و يقدم بالهنا و الشفا
الطريقة التانية ديه بأه يا ستي اخدتها من موقع ايطالي
كانت بنت حلال برضه
بس فيها فكرة جديدة
المقادير تكفي 4 اشخاص
(بس اكيييلة)
كيلو كاليماري متنضف و مقطع حلقات
كوب كبير و نصف دقيق سميولينا
(بس يكون مطحون اوي مش محبب)
كوب و نصف دقيق ابيض
كيلو لبن كامل الدسم
ملح
ممكن نبهر الدقيق زي الطريقة الأولانية
الطريقة:
هي عجيبة بس لا تقلقي بيطلع جميل و الله
طبعا هننقع الكاليماري في الخل و الليمون برضه علشان الزفارة
و بعدين هننقع الكاليماري في اللبن لمدة ربع ساعة
(لسبب لا يعلمه الا الله)
(اللي يعرف يقوللي الله يكرمكم)
و بعدين نصفيه من اللبن و نحطه في طبق الدقيق
(بنكون خالطين دقيق السميولينا مع الدقيق العادي)
و بعدين نروح حاطينه في طاسة كبيرة فيها زيت ساخن
و نسيبه دقائق لحد ما لونه يكون ذهبي غامق
و نرش عليه ملح
او ملح و فلفل او كمون
او نرش عليه دقة تححححفة
(كاتبالك عنها تحت)
و نطلعه و نقدمه بالهنا و الشفا
لحسن حظك طلعت محتفظة بالفيديو بتاع الطريقة ديه
اهه
بالنسبه للطريقتين بتوعانا
اول ما بيطلع الكاليماري علي المانديل بكون محضرة حاجة اسمها دقة
عبارة عن ملح و فلفل و كون و شطة و ارش علي الكاليماري و هو طالع بيدي طعم روووووعة
الدقة ديه جدتي الله يرحمها كانت بتحبها و بتعمل منها كميات كبيرة و تشيلها
و ساعات كانت بتحب تاكلها كده بالعيش فقط لا غير
0 التعليقات:
إرسال تعليق