الأربعاء، 17 فبراير 2010

قرع عسلي بالبشاميل



المقادير



1 كيلو قرع عسلي



نصف كيلو سكر



فانيليا 



لبن



3 ملاعق كبيرة سمن



(يكون بلدي طبعاً)



3 ملاعق كبيرة دقيق



كوب لبن



مكسرات محمصة



جوز هند مبشور



قرفة مطحونة











الطريقة









الأول بنقطع القرع العسلي شرائح كده 












و بعدين نقطعه مكعبات كده










و نحطه في حلة على النار و عليه السكر




و نهدي النار عليهم خااالص بدون أي اضافات



و نغطي الحلة كويس










هنلاقي بعد كده القرع نزل ماية و السكر ذاب فيه



و كمان القرع هيكون استوي



بس مانسيبهوش لحد ما يتهري اوي



نحاول نحافظ عليه مكعبات علي اد ما نقدر









و نحطه في مصفي علشان نفصل العصير اللي نزل عن القرع










و بعدين نعمل الباشاميل









نحط السمن علي النار و لما يسخن نحط الدقيق و نقلب لحد ما يبدأ ياخد لون ذهبي فاااتح و بعدين نحط 2 كوب من العصير اللي نزل من القرع و نقلب بسرعة كويس علشان ما يكلكعش و بعدين نحط كوب اللبن و عليه الفانيليا و نفضل نقلب لحد ما يغلظ قوامه و يكون زي قوام الباشاميل









و كده الباشاميل خلص












طيب اللي عاملة رجيم و مش عايزة سمن و دقيق محمر و الحاجات ديه تعمل ايه



؟؟









مافيش مشكلة



حطي كوبايتين العصير علي كوب اللبن بالفانيليا علي الدقيق في الخلاط 



و اضرب يا معلم لحد التجانس التام









و بعدين حطيهم علي النار لحد ما يغلظ القوام و كده نكون برضه عملنا بشاميل









و مافيش حد احسن من حد















ندخل بأه علي صينية القرع شخصياً









نجيب الصينية



(تكون صينية وسط)









و ندهنها سمن او زيت زي ما تحبو



بس انا بعمل كل حاجة بالسمن البلدي









و بعدين نجيب البقسماط اللي بنعمل بيه البفتيك و نبطن بيه الصينية



(يعني نرش رشة في الصينية علي السمن او الزيت لحد ما يغطي كل اطراف الصينية و قعرها كمان)









و نحط نصف القرع العسلي اللي عملناه من غير ما نهرس بأه و لا حاجة



(في ناس بتحب القرع يكون مهروس او مضروب )









و نحط الكسرات المحمصة و جوز الهند المبشور
(اللي بيعملوا رجيم بأه المكسرات مافيش بتاتاً)


و نحط الطبقة التانية باقي القرع العسلي كله



و نحط علي الوش الباشاميل اللي عملناه
و في الاخر بأه علي الوش نرش رشة قرفة تدي لون و ريحة جنااان








علي فكرة في ناس بتحط نصف كمية الباشاميل تحت خالص قبل القرع في الصينية و النصف الباقي علي الوش



(ممكن تعملي كده عادي)









بس اللي بقوله ده هو اللي انا بعمله بالضبط و انتم ليكو حرية الاختيار مين فوق و مين تحت
















بس كده خلاص خلصنا 









نحط الصينية في الفرن بأه لحد ما جنابها و وشها يحمر



علي درجة حرارة متوسطة



0 التعليقات:

إرسال تعليق

هديه لجمالك your beauty's gift

 
Usagi Sailor Moon

Your beauty's gift | Desenvolvido por EMPORIUM DIGITAL