الأربعاء، 17 فبراير 2010

الحواوشى


الحواوشي المصري

السلام عليكم و رحمة الله و بركاته


 
معلش يا توتا اتأخرت عليكي في طلبك





طريقة الحواوشي ديه قاللي عليها واحد شغال في محل بيبيع حواوشي

و الحواوشي بتاعهم مشهور جدا و دايما زحمة



 
قاللي الموضوع بسيط جدا





المقادير



1 كيلو لحم مفروم

نصف كيلو بصل مبشور

ثمن كيلو لية ضاني

ملح و فلفل

 


الطريقة



بنحط اللحمة المفرومة و البصل المشور و اللية و الملح و الفلفل علي بعض



اللية لو طرية 
(مش مجمدة في التلاجة )

اضربيها في مطحنة الخلاط و هي هتبقي عاملة زي السمن
و لو لسة مطلعاها من التلاجة يعني جامدة

ابشريها علشان تبقي حتت صغيرة ماتبانش



بس الاحسن ان تحطيها في الخلاط او المطحنة او الكبة
(المتاح يعني)





و علي فكرة مش هيكون ليها أي ريحة زفرة خاااالص

لان الراجل اللي قاللي الطريقة قاللي ان السر في اللية الضاني



انا مابحبش اطبخ باللية و الحاجات ديه بس لما دقت طعم الحواوشي 
(قبل ما اعرف ان فيه ليه)

ماحستش بطعمها خااالص

و البصل و الملح و الفلفل غطي علي طعمها خالص





حتي انا سألت الراجل قلتله مامتي بتبشر علي اللحم المفروم طماطم و بتحط فلفل اخضر

قاللي كل ده مالوش لزمة لو من غير اللية





و ممكن تقللي كميتها بأنك تحطي نص الكمية اللي قلت عليها



و بعدين تجيبي العيش البلدي و تفتحيه من الجنب و تحشي بيه اللحم المفرومة اللي بالخلطة اللي قلنا عليها

بس ماتكتريش كمية اللحمة في الرغيف علشان تستوي





و تلفيها في ورق ابيض

او ورق فويل



و تحطيه في الفرن من تحت في درجة حرارة متوسطة



لو الفرن سُخن من قبل كده الرغيف مش بياخد تلت ساعة


انا بعمل الكمية بتاعة اللحم المفروم اللي بالخلطة ديه كلها  و احشي بيها عي
العيش و ألِفهم و احطها في الفريزر علشان لو ماليش نفس اطبخ اليوم ده ولا كنت بره طول اليوم
الاقي حاجة ناكلها

0 التعليقات:

إرسال تعليق

هديه لجمالك your beauty's gift

 
Usagi Sailor Moon

Your beauty's gift | Desenvolvido por EMPORIUM DIGITAL