الأربعاء، 17 فبراير 2010

لقمة القاضي


لقمة القاضي

.




نبدأ بأه.
"المقادير".
2 كوب دقيق.
ملعقة صغيرة مليانة خميرة فورية.
ملعقة صغيرة مليانة سكر.
ملعقة صغيرة مليانه نشا
(علشان تكون ناشفة من برة و طرية من جوه)

رشة ملح.
ثلاثة ارباع او كوب ماء دافئ
(علي حسب نوع الدقيق).
*****.
الكمية ديه بتعمل طبقين
(اللي بنقدم فيهم الجاتوه)

طبعا اللي عايز يزود المقدار شوي يبقي يراعي باقي المقادير.
"الطريقة"

نحط كل المكونات الناشفة كلها مع بعض
و تخلطهم كويس مع بعض
.و بعدين نحط الماية
نحط تلات ارباع الكوباية
و نقلب و لو محتاج ماية تاني نحط لغاية ماتخلص الكوباية
عايزين نوصل لقوام عجين شبه سائل
لما نمسكه يكون عامل زي اللبان الملزق
.
و نغطي العجين بفوطة و نحطة في فرن دافئ لحد ما يخمر
(تقريبا ساعتين)
(يعني يتضاعف حجم العجين)
و بيكون شكل العجين كده
و بعدين نحضر الزيت الغزير
(يكون دافئ)

و نجيب ملعقة الشاي الصغيرة و ناخد في نصفها عجين

و ننزله بصوباعنا الكبير في الزيت و نستخدم الصابع التاني(السبابة)لتشكيل العجين زي كورة
.
(لازم ادينا تكون مبلولة ماية زي الراجل بتاع الطعمية علشان العجين مايلزقش في ايدينا)

هي مش هتكون مكورة اوي
(ممكن تدي شكل بيضاوي).
بيطلع عندي نفس الشكل اللي في الصورة ده
و انت و شطارتك
و لما الطاسة تمتلئ نعلي النار.
و يخرج علي الشربات مباشرة
( شربات تقيل بس مش قوي).
و احنا بنشيل لقمة القاضي من الزيت نكون طافيين النار
و علي ما نحطها في الشربات و نقلبها كويس و نحطها في طبق
يكون الزيت درجة حرارته نزلت تاني
و نحط الشوط التاني و النار مطفية
(لان الزيت لو سخن عن كده لقمة القاضي هتتحرق منك).
و بعدين لما نملي الطاسة نفتح النار
و هكذا لغاية ما نخلص كل الاشواط.
اول مرة هتكون العملية ديه بطيئة شوي
بس لو انت شاطرة هتتعلمي بسرعة
و كل شوط هيكون اسرع من اللي قابله.*علي فكرة*
لو عايزاها زلابيا
(الطرية)
.
.
ماتحطيش نشا
(هتكون طرية من برة ومن جوة)
.
بس لازم تطلع علي سكر بودرة
(مش شربات خاااالص)
.
و هتطلع تحففففة
.
.
يالا بأه جربوا و قولوا رأيكم
.
.
.
عايزة حد يا جماعة يجرب و يقولي ايه الاخبار

0 التعليقات:

إرسال تعليق

هديه لجمالك your beauty's gift

 
Usagi Sailor Moon

Your beauty's gift | Desenvolvido por EMPORIUM DIGITAL