الجمعة، 13 أغسطس 2010

جمبرى مقلى


جمبري مقلي:




ندخل علي المقادير علي طول



كيلو جمبري وسط
(منظف و مقشر)

4 كوب ماء

كوب و نصف نشا

2 بيضة

3/4 ملعقة صغيرة بودرة ثوم

3/4 ملعقة صغيرة بودرة بصل
(لو مافيش ممكن6 فصوص ثوم مهروسين بالملح و الكمون و ريحوا نفوخكم)
(بس طبعا البودرة تضفي عليها لمسة اكنه معمول في مطاعم بره)

زيت للقلي

بقسماط





الطريقة:



في سلطانية كبيرة نخلط الماء و النشا و البيض



و نحضر كيس كبير و نحط فيه البقسماط علشان يسهل عملية تغطية الجمبري

و نخلط بالبقسماط بودرة الثوم و البصل

و لو مش متوفر نخلط بيه الثوم المهروس بس هنا هندعك كويس بإجدينا علشان الثوم يتجانس بالبقسماط



ركزوا بأه معايا هنعمل ايه علشان مايحصلش لغبطة



هنحط الجمبري في خليط الماية بالنشا و نقلب فيه كويس علشان نتأكد انه اتغطي كويس بالخليط

و بعدين نحطه في كيس البقسماط و نقلب كويس علشان يتغطي كويس

و بعدين ارجع الجمبري لخليط الماية النشا تاني علشان ياخد طبقة تانة

بس في السريع المرة ديه

و بعدين نرجه تاني لكيس البقسماط علشان ياخد طبقة تانية

و بعدين نحمرهم لحد ما يصلوا للون ذهبي جميل

و نطلعهم علي ورق مناديل المطبخ





و بالهنا و الشفا



طبعا طبعا جنب الجمبري المقرمش ده اكيد محتاجين صوص



و طبعا انسب صوص هو صوص التارتار



صوص التارتار نعمله ازااااي؟؟؟





مايونيز + خيار مخلل مقطع صغيييير جدا+فلفل مخلل(كابري)و ممكن كمان بصل مخلل مقطع صغير جدا



ساعات ممكن افتكس و احط ملعقة صغيرة كاتشب و ملعقة صغيرة مستردة

بيطلع مش بطال برضه



و ماتقولوليش مؤمن بأه ولا أي حاجة تانية





يالا

بالهنا و الشفا






0 التعليقات:

إرسال تعليق

هديه لجمالك your beauty's gift

 
Usagi Sailor Moon

Your beauty's gift | Desenvolvido por EMPORIUM DIGITAL