جمبري مقلي:
ندخل علي المقادير علي طول
كيلو جمبري وسط
(منظف و مقشر)
4 كوب ماء
كوب و نصف نشا
2 بيضة
3/4 ملعقة صغيرة بودرة ثوم
3/4 ملعقة صغيرة بودرة بصل
(لو مافيش ممكن6 فصوص ثوم مهروسين بالملح و الكمون و ريحوا نفوخكم)
(بس طبعا البودرة تضفي عليها لمسة اكنه معمول في مطاعم بره)
زيت للقلي
بقسماط
الطريقة:
في سلطانية كبيرة نخلط الماء و النشا و البيض
و نحضر كيس كبير و نحط فيه البقسماط علشان يسهل عملية تغطية الجمبري
و نخلط بالبقسماط بودرة الثوم و البصل
و لو مش متوفر نخلط بيه الثوم المهروس بس هنا هندعك كويس بإجدينا علشان الثوم يتجانس بالبقسماط
ركزوا بأه معايا هنعمل ايه علشان مايحصلش لغبطة
هنحط الجمبري في خليط الماية بالنشا و نقلب فيه كويس علشان نتأكد انه اتغطي كويس بالخليط
و بعدين نحطه في كيس البقسماط و نقلب كويس علشان يتغطي كويس
و بعدين ارجع الجمبري لخليط الماية النشا تاني علشان ياخد طبقة تانة
بس في السريع المرة ديه
و بعدين نرجه تاني لكيس البقسماط علشان ياخد طبقة تانية
و بعدين نحمرهم لحد ما يصلوا للون ذهبي جميل
و نطلعهم علي ورق مناديل المطبخ
و بالهنا و الشفا
طبعا طبعا جنب الجمبري المقرمش ده اكيد محتاجين صوص
و طبعا انسب صوص هو صوص التارتار
صوص التارتار نعمله ازااااي؟؟؟
مايونيز + خيار مخلل مقطع صغيييير جدا+فلفل مخلل(كابري)و ممكن كمان بصل مخلل مقطع صغير جدا
ساعات ممكن افتكس و احط ملعقة صغيرة كاتشب و ملعقة صغيرة مستردة
بيطلع مش بطال برضه
و ماتقولوليش مؤمن بأه ولا أي حاجة تانية
يالا
بالهنا و الشفا
0 التعليقات:
إرسال تعليق